Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ10 Απριλίου 2014. Όλα ήταν έτοιμα, οι βαλίτσες, οι φωτογραφικές μηχανές, οι φορτιστές, όλα. Η ώρα πήγε 6:30. Έπρεπε να πάρουμε το δρόμο προς το σχολείο, όπου θα συναντιόμαστε, θα επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και το ταξίδι που προσμέναμε με τόση αδημονία θα ξεκινούσε. Έτσι κι έγινε. Στις 7:10 είχαμε αναχωρήσει από το σχολείο, γεμάτοι ενέργεια, χαρά και αγωνία. Συνοδοί μας σε αυτήν την εκδρομή ήταν ο κ. Μπέρδος, ο κ. Ιωαννίδης, η κ. Παναγιωτοπούλου, η κ. Αγγελάκου, η κ. Παπαγεωργίου και η διευθύντρια κ. Τσιμρόγλου. Σε όλη τη διαδρομή τραγουδούσαμε και συζητούσαμε, ώσπου φθάσαμε περίπου στις 11:00 στη Σπάρτη, για να ενημερωθούμε για το αρχείο του ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου. Οι πληροφορίες που αποσπάσαμε ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές. Μετά από τη Σπάρτη οδηγηθήκαμε στο κάστρο του Μυστρά, όπου μας περίμενε η ξεναγός. Όταν ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στο κάστρο, πήγαμε για φαγητό, ενώ μετά φθάσαμε στο ξενοδοχείο. Παραλάβαμε τις κάρτες μας και μας οδήγησαν στα δωμάτια. Αφού τακτοποιηθήκαμε, δειπνήσαμε και κοιμηθήκαμε. Το πρωί μετά το πρωινό, επισκεφτήκαμε τα σπήλαια του Διρού. Οι σταλαγμίτες και οι σταλακτίτες μας εντυπωσίασαν. Μετά από το φαγητό, καταλήξαμε στο ξενοδοχείο. Στις 9:30 φύγαμε από το ξενοδοχείο για τη βραδινή έξοδο. Την επόμενη ημέρα ήταν και η ημέρα της επιστροφής. Αρχικά κάναμε τη ξενάγηση στο κάστρο της Μονεμβασιάς και στο σπίτι του Γιάννη Ρίτσου και ύστερα, αφού φάγαμε, ξεκινήσαμε και πάλι για το σχολείο. Φτάσαμε περίπου στις 21:30.
  Στην εκδρομή περάσαμε υπέροχα!!Τα μέρη που επισκεφτήκαμε, το ξενοδοχείο και οι άνθρωποι που μας φιλοξένησαν, όπως και οι συνοδοί καθηγητές ήταν όλοι εξαιρετικοί!! Είναι βέβαιο πως όλοι θα θέλαμε ξανά να ζήσουμε αυτή την ασύγκριτη εμπειρία!!

                                                            Έλενα Θάνου (Γ1)

Eπιτέλους τριήμερη!!
Μετά από 7 μήνες ανυπομονησίας, ατελείωτων συζητήσεων με τη διευθύντρια και πολύ-μα πολύ- μάθημα- επιτέλους η εκδρομή μας ξεκίνησε. Επιβιβαστήκαμε στο πούλμαν νωρίς το πρωί- 7:30 της 10ης Απριλίου με προορισμό τη Σπάρτη. Μετά από 3 ώρες πορείας με τη συνοδεία τραγουδιών του Καρρά φτάσαμε στην πόλη της Σπάρτης και στο κτίριο όπου στεγάζεται το αρχείο του Νικηφόρου Βρεττάκου. Η διευθύντρια της Βιβλιοθήκης μάς ενημέρωσε για τη ζωή και το έργο του ποιητή. Σειρά είχε η καστροπολιτεία του Μυστρά. Ανεβήκαμε στην κορυφή με το πούλμαν και αρχίσαμε την κατάβαση σε συνδυασμό με την ενδιαφέρουσα ξενάγηση. Μετά το φαγητό, πήγαμε στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο Ν. Βρεττάκος κι έπειτα κατευθείαν στο ξενοδοχείο. Όσο περιμέναμε να ετοιμάσουν τα δωμάτια βγάλαμε φωτογραφίες και τραγουδήσαμε (δηλαδή η Δέσποινα, οι άλλοι απλώς ακούγαμε) γύρω από τον Άγγελο που έπαιζε κιθάρα. Την επόμενη μέρα μετά το πρωινό (το οποίο ήταν εξαιρετικό) ξεκινήσαμε για τα Σπήλαια Διρού.  Όταν φτάσαμε, μπήκαμε ανά ομάδες στις βάρκες για να ξεκινήσει η ξενάγηση. Αν και η βάρκα της ομάδας μου τράκαρε μερικές φορές και ο οδηγός φώναζε την κα Αγγελάκου, την αρχηγό μας ΄΄κυρά δασκάλα΄΄, η διαδρομή αναμβισβήτητα ήταν εξαιρετική. Μόλις φτάσαμε στα δωμάτια τα κορίτσια σκεφτόμασταν το  μπάνιο, τα ρούχα, τα μαλλιά, τα νύχια και τα αγόρια μόνο δύο από αυτά. Μετά το δείπνο στο ξενοδοχείο, ξεκινήσαμε επιτέλους για τη βραδινή μας έξοδο στην περιοχή Ελιά της Μονεμβασιάς. Περάσαμε υπέροχα! Χορέψαμε, ήπιαμε coka cola, ξεσαλώσαμε! Το επόμενο πρωί πήγαμε στην πόλη της Μονεμβασιάς, όπου μετά από μια ξενάγηση στο σπίτι του ποιητή Γιάννη Ρίτσου είχαμε την ευκαιρία να αγοράσουμε δώρα για την οικογένειά μας (οι περισσότεροι πήραν μελιτόκρασο, το οποίο ήταν υπέροχο!!). Μετά το φαγητό, αναχωρήσαμε για την Αθήνα. Το ταξίδι της επιστροφής έγινε αυτή τη φορά με τη συνοδεία των τραγουδιών του Μαζωνάκη.  Στις 10:30 φτάσαμε στο σχολείο….
Η εκδρομή θα μας μείνει αξέχαστη!!!
                    
                                                
Ιωάννα Κούρτη (Γ1)ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου