Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Eπίσκεψη της Γ΄ Γυμνασίου στο Citylab
Την Πέμπτη 17 Οκτώβρη 2019 οργανώθηκε από το σχολείο μας μία σχολική εκδρομή με εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Ο προορισμός της κάθε τάξης ήταν διαφορετικός. Η δική μου τάξη, η τρίτη Γυμνασίου ήταν προγραμματισμένο να παρακολουθήσει σε εργαστήριο ένα πρόγραμμα ρομποτικής.
Το πρωί της Πέμπτης λοιπόν οι μαθητές επιβιβαστήκαμε στο πούλμαν και μεταφερθήκαμε στην περιοχή του Αλίμου όπου και βρίσκεται το εργαστήρι City lab. Αρχικά, μας χώρισαν σε δύο ομάδες και κάθε ομάδα οδηγήθηκε σε μια αίθουσα. Εκεί μιλήσαμε για τη ρομποτική, αναλύσαμε τι είναι ένα ρομπότ, καθώς και τι χρειάζεται μία μηχανή για να λειτουργήσει. Τέλος, για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η παρουσίαση κάναμε ένα πείραμα, στο πλαίσιο του οποίου κατασκευάσαμε ένα δικό μας ρομπότ. Όμως η εκδρομή δεν ολοκληρώθηκε εκεί. Μετά το εργαστήριο, μεταβήκαμε με τα λεωφορεία στα Goody’ς δίπλα στα village Φαλήρου όπου και γευματίσαμε. Στο μαγαζί αυτό παραμείναμε  για δύο περίπου ώρες. Αφού ολοκληρώσαμε το φαγητό μας, καθίσαμε συζητώντας με τις παρέες μας για όσα παρακολουθήσαμε προηγουμένως στο εργαστήρι.
Κάπως έτσι έφτασε η εκδρομή μας στο τέλος της. Περάσαμε μια υπέροχη δημιουργική μέρα χρησιμοποιώντας τη Ρομποτική, διασκεδάζοντας με την τεχνολογία σαν παιχνίδι. Ελπίζω και οι επόμενες εκδρομές του σχολείου να έχουν αντίστοιχο εκπαιδευτικό περιεχόμενο. 

Μελία Παπακοσμά
Γ΄4





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου