Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΠΕΡΙΕΡΓΑ


Πατούσα στο γκάζι και... φύγαμε, σκύλοι μαθαίνουν να οδηγούν αυτοκίνητο

Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία:
«Ένας Νεοζηλανδός εγκαταλελειμμένος σκύλος είναι τόσο έξυπνος που μπορεί να οδηγήσει»

Φιλοζωική οργάνωση στη Νέα Ζηλανδία παραδίδει μαθήματα οδήγησης αυτοκινήτου σε τρεις γλυκούς τετράποδους, στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερης εκστρατείας ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για αδέσποτους και εγκαταλελειμμένους σκύλους που αναζητούν οικογένεια.

 Στόχος είναι η κατάδειξη της ευφυΐας των σκύλων που βρίσκονται σε καταφύγια και η παρότρυνση των ανθρώπων να τους υιοθετήσουν. 

 
Πηγή: news.in.gr

 

Σπουργίτια χρησιμοποιούν αποτσίγαρα για να διώξουν τα παράσιτα

Τα σπουργίτια του Μεξικού απολυμαίνουν το σπιτικό τους με νικοτίνη (Φωτογραφία: Victor Argaez)
Τα σπουργίτια του Μεξικού απολυμαίνουν το σπιτικό τους με νικοτίνη.


Λονδίνο: Το να κοιμάται κανείς σε ένα σπίτι από αποτσίγαρα μπορεί να μην ακούγεται ευχάριστο. Κι όμως, τα σπουργίτια, οι σπίνοι και πιθανώς και άλλα πουλιά των πόλεων χρησιμοποιούν γόπες στην κατασκευή της φωλιάς, μια πρακτική που διώχνει τα ακάρεα και άλλα ενοχλητικά παράσιτα.

Παρουσιάζοντας την ασυνήθιστη μελέτη τους στο Biology Letters, μια επιθεώρηση της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας, οι ερευνητές εξηγούν ότι πολλά είδη πουλιών έχουν παρατηρηθεί στη φύση να επενδύουν τη φωλιά τους με φυτά που διαθέτουν εντομοαπωθητική δράση.

Παραμένει πάντως ασαφές πώς τα πουλιά των πόλεων έμαθαν να χρησιμοποιούν αποτσίγαρα εμποτισμένα με νικοτίνη, ένα φυσικό αλλά ισχυρό εντομοκτόνο.




Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Επιμέλεια: Σαράντης Παντελιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου