Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ


Στη σημερινή κοινωνία παρατηρείται έντονα παγκοσμίως το φαινόμενο της φτώχειας. Η φτώχεια και η εξαθλίωση που μαστίζει πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο είναι χωρίς αμφιβολία ένα ιδιαίτερο σοβαρό κοινωνικό θέμα.

Με αφορμή το εορταστικό κλίμα που επικρατεί λόγω των Χριστουγέννων είναι απαραίτητο να σκεφτούμε αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρουν και δεν έχουν δει ποτέ σχεδόν τη θετική πλευρά της ζωής. Εκτός από μας τους απλούς ανθρώπους που εθελοντικά μπορούμε να προσφέρουμε μια αγκαλιά σε αυτό το πλήθος που την έχει τόση ανάγκη, εσείς οι ίδιοι μπορείτε να βοηθήσετε. Τη δύναμη που σας δίνει η θέση σας είναι αναγκαίο να την εκμεταλλευτείτε για να δώσετε στους αναξιοπαθούντες αυτά που χρειάζονται.
        Οι δυστυχισμένοι αυτοί άνθρωποι κάθε φορά που πλησιάζουν οι γιορτές κλείνονται όλο και πιο πολύ στον εαυτό τους και απομονώνονται. Αισθάνονται μειονεκτικά απέναντι στους άλλους και απορούν κιόλας γιατί υπάρχουν. Αυτός ο κόσμος πρέπει να βοηθηθεί και ψυχικά για να σταθεί γερά στα πόδια του και να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της ζωής. Επιπλέον, σκεπτόμενοι και τη θρησκεία μας καλό είναι να θυμηθούμε τα λόγια του Ιησού Χριστού ¨Αγαπάτε αλλήλους¨
        Ας  ρίξουμε τα τείχη που χωρίζουν τους λαούς και ας ανοίξουμε την αγκαλιά μας σε όλους τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη. Ας συμπαρασταθούμε στο συνάνθρωπο  με αληθινή και ουσιαστική αγάπη. Αγάπη που δεν περιμένει ανταλλάγματα..
                                        Έλενα Θάνου  Β1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου