Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ


Πολυς λόγος γίνεται για κάποιες εναλλακτικές μέθόδους ιατρικής στις οποίες θα κάνουμε μια περιεκτική αναφορά απλά έτσι για να ξέρουμε και τι......κυκλοφορεί.

ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Πολυ ξακουστή και πολυδοκιμασμένη, πραγματοποιείται με τη χρήση βοτάνων απο τη Μητέρα Φύση,  αναλλοίωτα, χωρίς μαγικά φίλτρα και μάγισσες. Με αυτή, επανασηματοδοτείται η βαθιά επαφή του ανθρώπου  με τη γη που εξακολουθεί να τον περιβάλλει παρά τις προσπάθειες του να αποκοπεί απο αυτή.
Μέσω της αρωματοθεραπείας, επιτυγχάνεται η βελτίωση της σωματικής και ψυχολογικής ευεξίας, η εναρμόνιση ψυχής- σώματος με το εξωτερικό περιβάλλον.

ΜΑΣΑΖ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ: Αποτελεί την αρχαιότερη μορφή θεραπείας. Ο Ιπποκράτης έλεγε: ««Ο ιατρός πρέπει να γνωρίζει πολλά πράγματα, αλλά σίγουρα πρέπει να ξέρει να κάνει εντριβες.. Γιατί η εντριβή μπορεί να σφίξει μια πολύ χαλαρή άρθρωση και να χαλαρώσει μιαν άλλη πολύ σφιχτή». Αντικείμενο του μασάζ αποτελεί η διάλυση περιττών και βλαβερών ουσιών.

ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: Ο ασθενής εκπαιδεύεται να αυτοθεραπεύεται μέσω του ανοσοποιητικού του συστήματος, σε προβλήματα που σχετίζονται με τη σπονδυλιστική στήλη κυρίως  την αρχή των πάντων, αφού όλα τα νεύρα διέρχονται απο αυτή.

ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Η Μακροβιοτική, αποτελεί τρόπο ζωής γενικότερα, που περιλαμβάνει ένα αυστηρό διατροφικό καθεστώς. Δεν είναι άμεσα είδος θεραπείας, όμως έμμεσα και μακροπρόθεσμα, η διατροφή αποτελεί προστασία όλων των οργανισμών, για να επανέλθουμε στον Ιπποκράτη «Το φάρμακό σου, η τροφή σου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου