Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΙ....ΛΙΓΟ ΣΙΝΕΜΑ


Πριν από λίγες μέρες αποφασίσαμε με το σχολείο μου να παρακολουθήσουμε ένα βραβευμένο κοινωνικό φιλμ ελβετικής παραγωγής του 2007, Το Vitus. Είναι ένα βραβευμένο κοινωνικό φιλμ που αναφέρεται στην καταπίεση των χαρισματικών παιδιών, όταν υποχρεώνονται σε πρόωρη ενηλικίωση.

ΥΠΟΘΕΣΗ
 Ο Vitus είναι ένα μικρό αγόρι που διαφέρει πολύ από τα υπόλοιπα παιδιά. Ένα παιδί θαύμα, που παίζει πιάνο  και μελετά εγκυκλοπαίδειες από τα πέντε του χρόνια. Χωρίς καμία αμφιβολία, οι γονείς του βλέπουν σε εκείνον τα όνειρα τους να πραγματοποιούνται και περιμένουν από εκείνον να τον δουν κάποια μέρα να γίνεται διάσημος πιανίστας. Πιστεύουν ότι ένα λαμπρό μέλλον ανοίγεται μπροστά του. Παρόλα αυτά, ο ιδιοφυής μικρός, έχοντας κουραστεί από τις αυξημένες απαιτήσεις των γύρω του, προτιμά να παίζει στο εργαστήριο του εκκεντρικού παππού του, με τον οποίο αναπτύσσει μια σχέση τρυφερή και ποιητική. Ονειρεύεται να πετάξει και να έχει μια φυσιολογική παιδική ηλικία. Τελικά, με μια δραματική τροπή, ο Vitus αποφασίζει να πάρει την ζωή κυριολεκτικά στα χέρια του. Μια κρυφή, δεύτερη ζωή σαν  ενήλικος ανοίγεται μπροστά του... (τη συνέχεια και την τροπή που παίρνει η υπόθεση αξίζει να την παρακολουθήσετε..)



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 
Δίπλα στον σπουδαίο και διάσημο Ελβετό ηθοποιό Bruno Ganz ,  ο Ελληνο-ελβετός μικρός ηθοποιός  Τέο Γκεοργκίου, που υποδύεται τον Vitus στην ηλικία των 12, δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας. Aξιοσημείωτο είναι ότι οι ηθοποιοί που υποδύονται τους γονείς του Vitus, Τζούλικα Τζένκινς και Μπρούνο Γκαντζ, είναι θεατρικοί ηθοποιοί που παίζουν για πρώτη φορά στην οθόνη.

Ελίνα Παπαστάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου