Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΠΕΡΙΕΡΓΑ


1. Μετά τους σκύλους εκπαιδεύονται και οι.......μέλισσες για να ανιχνεύουν εκρηκτικά. Άγγλοι ερευνητές έχουν εργαστεί σε διάφορες ομάδες εντόμων επιβραβεύοντας με ένα γλυκό σιρόπι την ομάδα που θα κατάφερνε να ανακαλύψει την εκρηκτική ύλη. Έτσι οι μέλισσες συνέδεσαν την ανταμοιβή με τη συγκεκριμένη οσμή των εκρηκτικών κι επιδόθηκαν με ζήλο στην ανακάλυψή τους.

2. Στο Λαμαζάνου, ένα χωριό 700 κατοίκων στην ενδοχώρα της Αυστραλίας, κατυά τη διάρκεια σφοδρών καταιγίδων έβρεξε......ψάρια και μάλιστα ζωντανά. Κάτι τέτοιο είχε ξανασυμβεί στο παρελθόν κι εξηγήθηκε απο τους ειδικούς με το σχηματισμό κατά τη διάρκεια δυνατών καταιγίδων, περιορισμένων, αλλά δυνατών ρευμάτων αέρα που μπορούν να σηκώσουν τα ψάρια απο τη θάλασσα μέχρι και 15 χιλιάδες μέτρα, αφήνοντας τα στη συνέχεια να πέσουν σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων μακριά.

3. Ονομάζεται Angel (ακρώνυμο του Analyzer gas expiratory level) . Πρόκειται για μια συσκευή ιταλικής κατασκευής που θα παρουσιαστεί στην επόμενη έκθεση στη Σανγκάη, η οποία χάρη σε τρεις αισθητήρες που διαθέτει ελέγχει κάθε δέκα δευτερόλεπτα τα επίπεδα του αλκοόλ στον οδηγό και αν τα βρει πάνω απο τα όριας, επιβραδύνει την ταχύτητα του αυτοκινήτου, ενώ κάποιες φορές ακόμα το ακινητοποιεί.

4. Ο Σενεγαλέζος Σούρες Χοακίμ κατέρριψε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ του των 69 ωρών και 48 λεπτών, βλέποντας τηλεόραση ασταμάτητα αυτή τη φορά επι 72 συνεχείς ώρες χωρίς ύπνο και πίνοντας περίπου 30 κούπες καφέ. Ο Σούρες κατάγεται απο τη Σενεγάλη κατοικεί στο Τορόντο του Καναδά ενώ για να κάνει το συγκεκριμένο ρεκόρ μεταφέρθηκε στη Στοκχόλμη. Μήπως τα τηλεοπτικά προγράμματα στον Καναδά φέρνουν ύπνο περισσότερο απο αυτά της Στοκχόλμης;

 5. Δώδεκα σκίτσα, οκτώ ακουαρέλες και δύο αρχιτεκτονικά σχέδια με την υπογραφή του Αδόλφου Χίτλερ πουλήθηκαν στη Μ. Βρετανία έναντι του ποσού των 114.000 ευρώ σε Αμερικάνους και Ρώσους συλλέκτες. Πριν αφοσιωθεί στην πολιτική, πράγματι ο Χίτλερ ήθελε να γίνει ζωγράφος, αλλά δεν κατάφερε να μπει στην Ακαδημία.                 
Ένας γκαλερίστας σχολίασε: Τα σχέδια είναι μέτρια, οι απεικονιστικές εργασίες ακόμη χειρότερες, αλλά εκείνο που μετράει είναι η υπογραφή.

6. Ο Ρόκι ένας γερμανικός ποιμενικός που εκλάπη απο το Σαλέρνο 3 χρόνια πριν όπου τότε κατοικούσε ο ιδιοκτήτης του, διένυσε πάνω απο 600 χιλιόμετρα για να επιτρέψει στο αφεντικό του που στο μεταξύ είχε μετακομίσει στη Καράρα. Τον είχε υιοθετήσει όταν ήταν ακόμα κουτάβι κι ο σκύλος εμφανίστηκε πλέον μεγάλος στην πόλη Πίζα απο το πουθενά.Αδυνατισμένος και με τα πόδια του ματωμένα, παραδόθηκε τελικά στο αφεντικό.

Μαριλένα Χαραλαμποπούλου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου