Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ASTON MARTIN CYGNET



Η Aston Martin επιβεβαίωσε τις φήμες ότι το μικρό της αυτοκίνητο Cygnet πράγματι θα μπει στην παραγωγή και θα πωληθεί σε επιλεγμένους πελάτες σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2012 ενώ από το 2013 αναμένεται η διάθεση και της ηλεκτρικής εκδοχής του Cygnet.
Το Cygnet θα βασίζεται στο Toyota iQ, διατηρώντας τα βασικά χαρακτηριστικά της κατασκευής και του κινητήρα ενώ στο εμπρός μέρος κυριαρχεί η κλασική και χαρακτηριστική μάσκα της Aston Martin. Στις πλαϊνές επιφάνειες οι επιρροές της Aston Martin εντοπίζονται στον αεραγωγό στο φτερό και τη χωνευτή χειρολαβή της πόρτας.
 Η Cygnet ήταν μια ιδέα που ξεκίνησε τα υλοποιείται τον περασμένο Δεκέμβριο, μόλις έξι μήνες μετά από την απόφαση της βρετανική αυτοκινητοβιομηχανίας να προχωρήσει σε μειώσεις των εκπομπών ρύπων με τα μοντέλα του στόλου της.

Παρόλα αυτά η Aston Martin, έχει αποκλείσει την μετατροπή σε υβριδικό κάποιου από τα υπάρχοντα μοντέλα της ή την ανάπτυξη plug-in supercars, αντ’ αυτού επέλεξε να διαθέσει στην αγορά ένα ανά-σχεδιασμένο αυτοκίνητο πόλης και αργότερα να προσφέρει μια ηλεκτρική έκδοση του εν λόγω αυτοκινήτου.



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΦΗΝΙΑΔΑΚΗΣ
 
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΦΗΝΙΑΔΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου