Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


Πόλεμος ξεσπά ανάμεσα στις φυλές των ανθρώπων, τους Μιρδανούς και τους Χαραδόνες. Οι Χαραδόνες όμως έχουν αιχμαλωτίσει αμέτρητους δράκους και έχουν σχηματίσει με αυτούς ένα αήττητο στράτευμα.
Ο νεαρός Ρέβιν μπαίνει στο στρατό των δρακοπολεμιστών της Χαραδόνιας και εκεί ανακαλύπτει ότι μπορεί να επικοινωνεί με τους δράκους. Όταν μια άγνωστη δύναμη τους παρασέρνει στον αφανισμό, ο Ρέβιν, για να τους σώσει, ενώνει τις δυνάμεις του με ένα κορίτσι από το λαό των ξωτικών, τη Γελάνα, που φαίνεται να γνωρίζει το μυστικό τους…
Η Τζένι-Μάι Νουγιέν σαγηνεύει τους αναγνώστες της με μια πολύχρωμη περιπέτεια φαντασίας γεμάτη ξωτικά, δράκους και μυστηριώδεις προφητείες,
και με μια συγκινητική ιστορία για τον αφανισμό των δράκων.
Ένα βιβλίο σαν ζωντανός θρύλος!

Ο Έντμουντ και η Λούσι, μαζί με τον ξάδερφό τους Γιουστέις, τον μεγαλοπρεπή φίλο τους Κάσπιαν και ένα ριψοκίνδυνο ποντίκι με το όνομα Ρίπιτσιπ, βρίσκονται ξαφνικά μέσα σε έναν πίνακα και στο πλοίο Dawn Treader.
Η αποστολή τους – από την οποία εξαρτάται η μοίρα ολόκληρης της Νάρνια – θα τους οδηγήσει σε μυστηριώδη νησιά, σε μοιραίες αναμετρήσεις με μαγικά πλάσματα και απειλητικούς εχθρούς, αλλά και στην επανασύνδεση με τον φίλο και προστάτη τους, το λιοντάρι Άσλαν.
Μια περιπλάνηση στη Νάρνια, όπου ζουν μυθικά πλάσματα και η πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό δεν σταματά ποτέ.
Το Χρονικό της Νάρνια
Μια από τις πιο σημαντικές και δημοφιλείς σειρές λογοτεχνίας του φανταστικού που γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία από τον 1949, που πρωτοκυκλοφόρησε.
Το χρονικό της Νάρνια έχει πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα σε 47 γλώσσες, μεταφέρθηκε ή παρουσιάσθηκε, συνολικά ή αποσπασματικά, επανειλημμένες φορές από το ραδιόφωνο, το θέατρο, το σινεμά ή την τηλεόραση και τραγουδήθηκε από τους σύγχρονους της μουσικής ποπ.
Τα βιβλία της σειράς:
1. Ο ΑΝΕΨΙΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΟΥ, 2. ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ, Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΚΑΙ Η ΝΤΟΥΛΑΠΑ, 3. ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΤΟΥ, 4. Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΣΠΙΑΝΟΣ, 5. Ο ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ, 6. Ο ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ ΘΡΟΝΟΣ, 7. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΧΗ

               Νεανική λογοτεχνία: Το μυστικό της Δούκισσας

Η νέα σειρά εφηβικής- νεανικής λογοτεχνίας «Ιπτάμενα ποδήλατα» παρουσιάζει ένα βιβλίο με κύριο χαρακτηριστικό του την περιπέτεια, το χιούμορ και τη σύγχρονη γραφή.
Σ’ ένα μικρό νησί του Αιγαίου ένα κορίτσι ανακαλύπτει σε μια σπηλιά ένα παράξενο κρανίο. Το χαρίζει στο αγόρι που της αρέσει, νομίζοντας ότι του δίνει επιτέλους την απόδειξη ότι οι εξωγήινοι υπάρχουν.
Το κρανίο το διεκδικούν και κάποιοι άλλοι μαθητές, που το είχαν βρει πρώτοι και το χρησιμοποιούσαν σε παράξενες κρυφές τελετές. Κανείς όμως δεν φαντάζεται την πραγματική του ιστορία, που αναφέρεται σε ένα σκοτεινό κομμάτι του παρελθόντος του νησιού.
Τελικά το μυστικό του κρανίου θα έρθει στην επιφάνεια, αναστατώνοντας όλο το νησί.

               Προδομένη

Ο σκοτεινός, μαγικός κόσμος του Οίκου της Νύχτας είναι ένας κόσμος που μοιάζει πολύ με τον δικό μας. Μόνο που έχει και βρικόλακες…
Η Ζόι έχει αρχίσει να συνηθίζει τη νέα της ζωή ως αρχάρια βρικόλακας. Σιγά σιγά νιώθει ότι ανήκει πραγματικά σ’ αυτή την ομάδα, κάνει νέους φίλους, και μάλιστα αποκτά και αγόρι. Να όμως που ξαφνικά συμβαίνει κάτι αδιανόητο: κάποιοι νεαροί άνθρωποι βρίσκονται σκοτωμένοι, και όλοι υποψιάζονται πως οι θάνατοι οφείλονται στους μαθητές του Οίκου της Νύχτας. Οι σχέσεις ανθρώπων-βρικολάκων γίνονται όλο και πιο δύσκολες. Η Ζόι αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως οι δυνάμεις που την κάνουν τόσο ξεχωριστή μπορεί ταυτόχρονα να απειλούν αυτούς που αγαπά, και έρχεται αντιμέτωπη με μια προδοσία που είναι ικανή να της ραγίσει την καρδιά και να ανατρέψει όλες τις ισορροπίες του κόσμου της.
Παρουσίαση των συγγραφέων
Η Φ. Κ. Καστ γεννήθηκε στις Μεσοδυτικές Πολιτείες και μεγάλωσε ταξιδεύοντας μεταξύ Ιλινόις και Οκλαχόμα, όπου ερωτεύτηκε τα άλογα ιπποδρομιών και τη μυθολογία (την ίδια πάνω κάτω εποχή). Δίδαξε στο λύκειο επί 15 χρόνια, πριν αποσυρθεί για ν’ ασχοληθεί αποκλειστικά με το γράψιμο. Τα μυθιστορήματά της έχουν κερδίσει σημαντικά βραβεία, όπως τα Oklahoma Book Award, YALSA Quick Pick for Reluctant Readers, Romantic Times Reviewer’s Choice Award, Prism, Holt Medallion, Daphne du Maurier Bookseller’s και Laurel Wreath. Ζει στην Οκλαχόμα με την εκπληκτική κόρη της, την κακομαθημένη γάτα της και τα αξιολάτρευτα σκοτσέζικα τεριέ της.
Η Κριστίν Καστ έχει δημοσιεύσει διηγήματα σε αρκετές ανθολογίες και έχει κερδίσει διακρίσεις στην ποίηση και τη δημοσιογραφία. Αυτό τον καιρό κάνει μεταπτυχιακά στο Northeastern State University .

               ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΦΗΝΙΑΔΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου